снимка БулфотоНаправляването на пандемията се изплъзва от контрол. Това е предупредила германският

...
снимка БулфотоНаправляването на пандемията се изплъзва от контрол. Това е предупредила германският
Коментари Харесай

Меркел признала пред съпартийци, че за Германия пандемията е като буре с барут

снимка Булфото

Направляването на пандемията се " изплъзва от надзор ". Това е предизвестила немският канцлер Ангела Меркел пред сътрудници от Християндемократическия съюз, осведоми " Билд ". Германският вестник пише, че Меркел е декларирала пред представители на партията, че са необходими по-стриктни ограничения за попречване на нова вълна от инфекции, съобщи Novinite.bg.

Според канцлера евентуалната опасност от бързо разпространяване на нови варианти на ковид значи, че Германия  " стои върху буре с барут ". Тя предизвестила, че обстановката с вируса може доста елементарно да се утежни през идващите седмици.

Дългогодишният водач на Германия също подчертал, че  " не е несъмнено " дали ще отворят огромните магазини в средата на февруари, като е поискала да се одобряват още ограничения, в това число допустимо най-голямо ограничение на пътуванията.

Германия регистрира 6408 нови случая на ковид за последното денонощие и 903 умряли.

В същото време журналистът Петър Пунчев, който живее в Дюселдорф разяснява ситуацията, представен от Bulgaria ON AIR. Нещата в новините наподобяват по-тревожно, в сравнение с са в действителния живот. Всичко обаче е затворено. Животът не е естествен, само че германците го одобряват метафизичен. По думите му дейностите на държавното управление се възприемат позитивно. " Не им е леко на притежателите на заведения, но не виждам съвсем такова измежду тях, което да не предлага храна за у дома. Всички се стараят по малко да поработват, с цел да се запазят. В Дюселдорф нещата се възприемат много умерено. Като човек, който следи детайлите, видях посредством приложението на телефона си с какъв брой инфектирани сме се срещнали. От три седмици не съм забелязал да съм бил в контакт с болен ", уточни той.

Според журналиста нещата са доста по-спокойни от началото на пандемията. " Имаше моменти на задъхване на здравната система, управляващите не желаят да се връщат към това. Тук имунизацията също върви постепенно, макар упованията. В момента са имунизирани към 1,6 млн. души - очакваше се да са двойно повече. Европа е потърпевша от дейностите на компаниите производители на имунизациите. Няма огромна разлика в това отношение сред България и Германия ", обрисува обстановката Пунчев. " Човек просто би трябвало да избере за себе си - дали да се имунизира или да се среща с риска всекидневно ", счита той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР